Kanotochten op de Dinkel of de Vecht

Dwars door het Lutterzand meandert de Dinkel. Een echte oerrivier, slingerend tussen de hoge oevers, weides, akkers en bossen. Eén van de mooiste kanoriviertjes van Nederland! De Dinkel is bevaarbaar van 1 september tot 1 april, dus effectief september en oktober. Daarbuiten is Dinkel het domein van broedende ijsvogels en oeverzwaluwen.

Van 1 april tot 1 september varen we op de Vecht, net over grens in Duitsland. Ook hier een slingerend riviertje, waar je onderweg ijsvogels tegen kan komen. De Vecht is dezelfde als de Overijsselse Vecht.

Beide trajecten zijn ongeveer twee uur varen. De kosten zijn 18,50 per persoon, minimale groepsgrootte 10 personen. Als we op de Vecht varen rekenen we ongeveer een dik uur extra om van en naar de in- en uitstaplocaties te rijden. Bij de Dinkel stappen we drie kilometer verderop in, en ongeveer voor de deur weer uit.

Direct naast het restaurant staat een sanitairgebouw van Landgoedcamping het Meuleman, hier kan na afloop omgekleed worden.

Reserveren mogelijk via Adventure King

Mountainbiken

Het noordoosten van Twente is één van de mooiste mountainbike-gebieden van Nederland. De stuwwal uit de ijstijd, leuke hoogte verschillen, een afwisselend landschap en mooie single-tracks. Onder begeleiding van enthousiaste instructeurs organiseren we sportieve mountainbiketochten die starten en eindigen bij Florilympha.

Op de naast ons restaurant gelegen camping is een perfecte kleed- en doucheruimte beschikbaar!

De begeleide mountainbiketochten kosten 27,50 per persoon, minimaal 10 personen.

Reserveren mogelijk via Adventure King

Kickbiken

Een stoere steptocht op Kickbikes. Deze steps zijn voorzien van profielbanden en een geveerd voorwiel. De Kickbikes zijn een Finse uitvinding, maar doen het ook uitstekend in het Lutterzand.

We maken een tocht van ongeveer anderhalf uur, naar keuze onder begeleiding van een instructeur of met een GPS-ontvangertje op het stuur. We steppen door het Lutterzand, langs de Dinkel, en voor de sportieve groepen kunnen we de route ook uitbreiden naar de Tankenberg. Downhill met een Kickbike gaat heel hard!

16,00 per persoon, minimaal 8 personen. Je kan deze activiteit ook combineren met één van de andere sportieve uitjes, zoals vlotvaren.

Reserveren mogelijk via Adventure King

Vlotbouwen & Vlotvaren

De perfecte teambuildingsactiviteit! In teams van vijf deelnemers bouw je van waterdichte tonnen, houten balken en touw “zeewaardige”  vlotten. Instructeurs leggen uit je dat het beste kan doen. Eigen initiatief mondt over het algemeen niet uit in betere vlotten….

Als alle vlotten klaar zijn varen we een wedstrijd, op en neer. Degene die het verderop dobberende zwemvest het eerst weer op het startpunt heeft gebracht wint!

We hebben twee locaties; direct naast het restaurant ligt een zwemvijver, hier duurt de activiteit ongeveer een uur. Even verderop kunnen we op het omleidingskanaal ook een langere afstand varen. Deze locatie ligt twee kilometer verder.

De kosten zijn 16,00 per persoon, en we bieden het aan voor groepen van 10 tot 120 personen. Deze activiteit is ook te combineren met andere sportieve uitjes zoals kickbiken.

Reserveren mogelijk via Adventure King