Florilympha; Bloemenpracht aan het stromende water

We zullen ongetwijfeld het restaurant met de meeste spelfouten van Nederland hebben. Maar toch zijn we trots op onze naam. Flori (of Flora); Latijns voor bloemen. En Lympha, Latijns voor stromend water. Een prachtige verwijzing naar de Dinkel en het Lutterzand.

De geschiedenis van Florilympha gaat terug naar begin 1900. Het Lutterzand was toen al een plek waar gerecreëerd werd. De zandverstuivingen en de meanderende Dinkel, lekker pootje baden in de rivier. Het Lutterzand werd ook gebruikt als zandwinning. De zwemvijver op de camping naast het restaurant is dan ook geen natuurlijke vijver, maar een oude zand-put. De arbeiders uit de textielfabrieken in Oldenzaal en Nordhorn kwamen graag naar het Lutterzand om te wandelen of te zwemmen.

Rond deze tijd verschenen er de eerste vakantiehuisjes in het Lutterzand. Sommige huisjes werden verhuurd, zo ook op de plek waar nu Florilympha ligt. Een boerderijtje werd omgebouwd tot “vakantiewoning”, en later verscheen er een kleine camping bij. In het boerderijtje kwam een kleine kampwinkel. Zo ontstond Camping Florilympha.

De camping bestond uit een aantal houten hutjes, her en der over het terrein verspreid. Later werd er een kantine annex uitspanning gebouwd, de basis van ons restaurant. In die tijd was de familie De Monnik uitbater van de locatie.